Contacta con nosotros


  He leído y acepto la política de
  privacidad

  ¿Conoces nuestras soluciones de Realidad Extendida?

  ← Volver al listado

  Què faries amb les dades de totes les biblioteques?.

  Com segmentar audiència en el sector de la lectura utilitzant dades massives o Big Data, va ser el tema que es va demanar al nostre company Jorge Serrano que tractara en el marc de les XVII Jornades de Gestió de la Informació que organitza SEDIC a la Biblioteca Nacional d’Espanya, que es va celebrar dijous passat 12 de novembre.

  El tema tenia el seu aquell, perquè cal preguntar-se, Big Data és per a mi, si jo soc una pime o una institució xicoteta? Com puc utilitzar Big Data si no tinc «tantes» dades? I és que el primer són les preguntes, perquè saber què busquem és el primer estadi de qualsevol anàlisi Big Data. Entendre el context de l’ús d’eixes dades, per a què ens poden servir, i com millorarà la nostra empresa o institució.

  Què és primer, les dades o l’anàlisi?

  En un exercici de «biblioteca-ficció», Jorge va plantejar algunes possibilitats de tipologies d’estudis que es podrien realitzar si tinguérem a la nostra disposició totes les dades de totes les biblioteques d’Espanya, però també va desgranar altres possibilitats, utilitzant informació gratuïta de tercers (com Google o Facebook) amb diferents algorismes, i altres propostes basades en Little Data, que podrien servir tant per a millorar un sistema global de serveis d’informació basat en la segmentació d’usuaris, com per a fer-ho a nivell local (prenent com a exemple una població amb uns pocs centenars d’usuaris)

  La sessió va ser retransmesa en directe per la Biblioteca Nacional, i en concret la sessió de Big Data, que va ser a la vesprada, com es pot veure:

   

  Vos deixem ací la seua presentació. I ens quedem amb una frase clau de Gary King, professor de la Universitat d’Harvard: «Big Data isn´t about the data. It’s about the Analytics». Això és, pot ser que tinguem moltes o poques dades, allò que importa és analitzar-los per a extraure nou coneixement.

  I tu, què faries?

  Contenido relacionado

  coke

  03-10-2023

  Proyecto: Aplicaciones XR para enfermedades neurocognitivas

  coke

  29-06-2023

  Nuevo software: medición de indicadores de sostenibilidad

  coke

  29-06-2023

  GA4, llegó la hora