El tema tenia el seu aquell, perquè cal preguntar-se, Big Data és per a mi, si jo soc una pime o una institució xicoteta? Com puc utilitzar Big Data si no tinc «tantes» dades? I és que el primer són les preguntes, perquè saber què busquem és el primer estadi de qualsevol anàlisi Big Data. Entendre el context de l’ús d’eixes dades, per a què ens poden servir, i com millorarà la nostra empresa o institució.
Què és primer, les dades o l’anàlisi?
En un exercici de «biblioteca-ficció», Jorge va plantejar algunes possibilitats de tipologies d’estudis que es podrien realitzar si tinguérem a la nostra disposició totes les dades de totes les biblioteques d’Espanya, però també va desgranar altres possibilitats, utilitzant informació gratuïta de tercers (com Google o Facebook) amb diferents algorismes, i altres propostes basades en Little Data, que podrien servir tant per a millorar un sistema global de serveis d’informació basat en la segmentació d’usuaris, com per a fer-ho a nivell local (prenent com a exemple una població amb uns pocs centenars d’usuaris)
La sessió va ser retransmesa en directe per la Biblioteca Nacional, i en concret la sessió de Big Data, que va ser a la vesprada, com es pot veure:
Vos deixem ací la seua presentació. I ens quedem amb una frase clau de Gary King, professor de la Universitat d’Harvard: «Big Data isn´t about the data. It’s about the Analytics». Això és, pot ser que tinguem moltes o poques dades, allò que importa és analitzar-los per a extraure nou coneixement.
I tu, què faries?