Contacta con nosotros


  He leído y acepto la política de
  privacidad

  ¿Conoces nuestras soluciones de Realidad Extendida?

  ← Volver al listado

  De processos a dades: el que necessita el teu negoci.

  Totes i cadascuna de les empreses generen diferents processos per a aconseguir la seua productivitat. Quan parlem de processos, ens referim a aquelles activitats seriades i consecutives que tenen uns objectius, uns passos a seguir, i una avaluació del procés. Et posem un exemple: una empresa de suc de taronja necessita del procés de recol·lecció de taronges per a produir el suc. Et posem un altre exemple: un negoci de roba té a un encarregat per a enviar missatges i fer cridades als clients per a avisar de les noves promocions de temporada.

   

  Els processos de cada projecte d’empresa venen determinats pel sector en el qual operen o pel model de negoci desenvolupat. Aquestos processos compleixen amb els objectius comercials de l’empresa. Com per exemple, vendre suc de taronja o vendre roba d’hivern.

   

  No obstant això, hui dia es parla de canviar el paradigma dels processos per les dades. A què es refereix açò? A condensar tota la informació de manera digital per millorar el teu negoci i l’experiència del client.

   

  ¡BAM!

   

  T’expliquem més.

   

  El món de dades

   

  Recordem què significa allò digital. Segons la Reial Acadèmia Espanyola, allò digital es defineix com:

   

  Dit d’un dispositiu o sistema: Que crea, presenta, transporta o emmagatzema informació mitjançant la combinació de bits.

   

  Per tant, passar de processos a dades no sols implica canviar d’eines, sinó també canviar les diferents funcionalitats que operen en una empresa fins i tot també canviar la mentalitat dels propis empleats!

   

  Els processos basats en dades implica recol·lectar informació precisa que permeta prendre decisions òptimes en el futur. Les dades són la millor opció per a entendre als clients, les seues preferències i les seues necessitats.

   

  Com saber quantes taronges necessita un suc perquè el client se senta satisfet? Com conéixer els interessos dels clients que compren roba d’hivern?

   

  Les dades en la transformació digital

  La resposta és senzilla: mitjançant l’obtenció, recopilació, utilització i avaluació d’informació de qualitat podem dur a terme accions que milloren el nostre projecte.

   

  No obstant això, la gran inquietud dels directius seria: com saber quina informació és de qualitat?

   

  Hi ha diferents maneres. Pot ser mitjançant els sistemes de Customer Relationship Management (CRM) on s’obté informació del client i les compres que realitza, o bé pot ser mitjançant les interaccions en Xarxes Socials i altres canals de relació social.

   

  La clau de tot açò és que existisca un sistema informàtic que processe totes eixes dades i llance informes i estadístiques d’aquestos.

   

  Com canviar de processos a dades en el meu negoci?

   

  Existeixen diferents passos per a fer aquest canvi de cultura empresarial. Però el més important és reconéixer que el nostre sector, la nostra competència i els nostres clients estan bolcats al món digital des de fa diversos anys. Però mai és tard per a ningú!

   

  Et resumim alguns punts claus per a aquest canvi:

   

  • Reconéixer els processos de la meua empresa. Fer-nos les preguntes: Quines són les activitats essencials de la meua empresa? Quina és la seqüència d’operacions que em porta a trobar resultats exitosos?
  • Després, comença la imaginació: De quina manera convertir aquestos processos en dades? Quines eines necessite per a fer aquesta conversió?
  • Llavors comença l’estratègia: Com començar la transformació digital de la meua empresa?

   

  Vegem el nostre exemple principal per a aclarir aquestos punts clau.

  • L’empresa de suc de taronja sap que necessita optimitzar la recollida de taronges, saber quantes taronges estan bones i quantes podrides. Així mateix, la botiga de roba necessita optimitzar els missatges que li arriben als seus clients i conéixer quines són les seues preferències.
  • Llavors comença la imaginació. Necessitem un robot-recollidor-de-taronges. I necessitem un compte d’email-màrqueting per a la botiga de roba.
  • I llavors…necessitem trobar a algú que ens ajude amb açò.

   

  En Metric Salad som conscients que el canvi d’un món de processos a un món de dades optimitza, automatitza i ajuda al fet que el nostre projecte empresarial vaja més enllà en la innovació digital.

  Contenido relacionado

  coke

  03-10-2023

  Proyecto: Aplicaciones XR para enfermedades neurocognitivas

  coke

  29-06-2023

  Nuevo software: medición de indicadores de sostenibilidad

  coke

  29-06-2023

  GA4, llegó la hora