Hi ha coses que es van extingint.
Estar veient el final de temporada de la meua sèrie favorita i que aparega un intrusiu i incòmode spot televisiu anunciant qualsevol cosa és una d’aquelles coses que, afortunadament, es van extingir. Encara hui queden vestigis d’açò, especialment quan apareixen Ads tipus pop-up que salten en les nostres pantalles mentre naveguem per internet.
Però així ja no funciona, així ja no es ven, així ja no es comparteix (en la seua majoria).
Ara, tota iniciativa comercial que busque una audiència fidel que seguisca els seus passos, els seus productes i els seus últims llançaments, necessita més coses que simples frases imperatives del tipus “compra açò”, “consumeix allò”, “beu ací”, “menja allà”.
És ací quan parlem de continguts. L’acte de generar informació útil, valuosa, que siga de qualitat per als espectadors. Per tal què, aleshores, el seu següent pas siga compartir eixa informació fins que arribe al moment de voler consumir allò del que ens estan parlant. La generació de contingut és la màxima activitat per a qualsevol iniciativa de venda. És el rei de les estratègies per a que marques, projectes i empreses aconseguisquen afermar al seu públic, als seus clients.
A aquesta pregunta es respon amb altra pregunta: a què es deu tot aquest canvi? Per què ara és més important desenvolupar contingut que convidar a comprar? La resposta es fica encara més profunda: estem en una època on el consumidor va deixar de ser pasiu i ara és un participant actiu que tria allò que consumeix.
Ja no es busca la irrupció, sinó el diàleg. I per a això tenim el màqueting de continguts. Una estratègia que té com a objectiu final la culminació de vendes, un intercanvi de béns i serveis, però que es desenvolupa a través de compartir informació rellevant per als usuaris.
El màrqueting de contingut ha pres molta força els últims anys degut a la hiperconectivitat de les personas amb els mitjans digitals. Hui dia, la gent posseeix un poderós nombre de tecnologia, literalment, a l’abast de la mà. Que només amb obrir una aplicació digital, estan en contacte directe amb altres persones, marques, iniciatives i empreses.
No existeix una sèrie de passos a seguir per començar amb l’única i grandiosa estratègia de màrqueting de continguts, ja que tot depén del projecte, producte o servei al que vulgues aplicar-ho. Les característiques són personalitzades i les tàctiques encara més.
Però existeixen una sèrie de principis importants que donaran les directrius necessàries per començar amb una estratègia d’aquest tipus. Els principis del màrqueting de continguts són els següents:
Finalment, aquestos principis permeten entendre per a què serveix el màrqueting de continguts: solucionar els problemes dels futurs clients amb el producte o servei que tenim.